Без нов Internet Explorer тази година

До края на настоящата година няма да излезе нова версия на браузъра Internet Explorer, става ясно от изявление на Дин Хакамович, ръководител на проекта IE8, разпространено в интернет.
Бета версия на Internet Explorer 8 се тества в момента, като е достъпна за сваляне от сайта на продукта.
Множество нововъведения предлага IE8 в сравнение със своя предшественик IE7. Преди всичко са подобрени удобството на работа с браузъра и сигурността.
Така например, при активиране на функцията InPrivateBrowsing, браузърът изтрива кешираните файлове, историята на посетените страници, кукитата и друга информация, която издава действията на потребителя в интернет.
Функцията InPrivateBlocking пък блокира показването в сайтовете на съдържание, зареждано от други интернет ресурси.
Internet Explorer 8 предлага и средство за възстановяване на отворените табове след срив. Подобрени са инструментите за търсене и системата за генериране на уведомления за промени в уеб страниците.
Microsoft обещава и съвместимост със съвременните уеб стандарти.
Първоначално се очакваше финалната версия на IE8 да излезе в края на настоящата година, но работите по браузъра се проточиха. Според Хакамович, RC версия на IE8 ще се появи през първото тримесечие на следващата година. Това означава, че окончателният вариант на браузъра ще излезе не по-рано от второто тримесечие.

Коментар