Android Messages ще поддържа SMS-и през интернет

Бъдещите версии на Android Messages ще поддържат изпращане на SMS-и през безжични Wi-Fi мрежи

Разработчиците на Android Messages подготвят най-голямото обновление на приложението, което ще предложи възможност за изпращане на SMS съобщения през интернет.

По подразбиране, Android Messages се използва в Android устройствата за получаване и изпращане на SMS-и, като в момента тази функционалност се поддържа само през мрежите на мобилните оператори.

Но в кода на APK-файла на приложението фигурира технологията RCS, което означава, че бъдещите версии ще поддържат изпращане на SMS-и през безжични Wi-Fi мрежи, а когато такива не са налични, ще се използва мобилната връзка.

В кода на Android Messages се споменава и възможност за изпращане на SMS-и през браузъра на настолния компютър. Освен това в бъдещите версии на Android Messages ще се появят възможност за обмен на картинки с високо качество и индикация, че събеседникът пише.

Засега няма яснота кога ще излезе очакваното голямо обновление на Android Messages. Възможност за работа с SMS-и през интернет вече е реализирана в iMessage за iPhone и Mac компютри.

Коментар