Chrome OS се сдобива с гласов помощник Google Assistant

Гласовият помощник Google Assistant най-накрая ще стане достъпен за всички Chrome OS потребители

Потребителите на хромбуци (мобилни компютри под управление на Chrome OS от Google) скоро ще могат да ползват възможностите на гласовия помощник Google Assistant, съобщават от XDA Developers.

Първоначално Google Assistant се появи именно на устройствата на Google – това бяха смартфоните Pixel и домашният асистент Google Home. По някакви причини обаче технологията все още не е интегрирана в Chrome OS, въпреки нарастващата популярност на хромбуците.

Миналата година Google пусна гласовия си асистент на мобилните компютри Pixelbook, а сега компанията възнамерява да направи Assistant достъпен за всички потребители на Chrome OS.

Все още не е ясно кога точно новата функционалност ще бъде вградена в платформата, но се очаква това да стане скоро, предвид факта, че Google Assistant вече фигурира в кода на Chrome OS

Към момента е известно, че по подразбиране гласовият асистент ще бъде изключен в Chrome OS. Възможно е обаче при пускане на приложението, Google да промени това и да активира по подразбиране помощника.

Коментар