Плейърът Winamp се завръща в браузърна версия

Макар че е съвършено нов софтуер, създаден на базата на JavaScript, визуално и като възможности браузърният Winamp копира напълно оригинала

Winamp, легендарният плейър за персонални компютри, отново е актуален. С многомилионна потребителска база в миналото, но впоследствие позабравен, сега Winamp се завръща в браузърна версия.

Формално, това е съвършено нов софтуер, създаден на базата на JavaScript от Джордан Елдридж, но визуално и като възможности браузърният Winamp копира практически напълно оригинала.

Приложението позволява не само възпроизвеждане на песни от локалния диск, но също така дава възможност за промяна на обложката, както в добрите стари времена.

Освен че се пуска в браузъра, новият Winamp може да се интегрира в сайтове. За целта изходният код на приложението е публикуван в популярния онлайн ресурс за отворени проекти GitHub.

Даунлоуд: Winamp

Коментари по темата: „Плейърът Winamp се завръща в браузърна версия”

добавете коментар...

 1. :о)

  Бе кой на тоя свят ще използва браузер за Winamp?
  Или си го сваляш десктоп или слушаш музика от онлайн видео платформите…

 2. хм

  мда – от 3мегабайта памет стават 300 мегабайта (броузър с един таб).

  уинамп беше (и е – аз още го ползвам) особено ценен заради аудио плъгините си (изотоп озон примерно), а това го няма в текущата джава версия.

 3. goro

  Така е мултиплатформен.

 4. bodilbg

  За съвременните компютри едва ли е от значение ресурса използван от Winamp

 5. Димитър Иванов

  То си има стари версии на Winamp, който иска да си инсталира.

 6. series

  а колко рам ще заема? Не е ли по-удобно просто да си го инсталираш, и като си го пуснеш да ти заема в пъти по-малко рам памет?

Коментар