Легендарният плейър Winamp се завръща в света на Android и iOS

Феновете на Winamp имат повод за радост – плейърът се завръща като мобилно приложение 
(снимка: Winamp)

Популярно в миналото приложение за музика се възражда с нови функции, които отговарят на съвременните реалности. Llama Group, собственик на легендарния медиен плейър Winamp, разкри подробности относно нова версия на музикалната платформа. 

Скоро култовият аудио плейър ще стане достъпен за потребителите на Android и iOS устройства. В момента приложението е на етап затворени бета тестове, съобщиха разработчиците на софтуера в социалните си канали.

Llama Group възнамрява да върне Winamp към смартфоните. Още през 2010 г. излезе версия на плейъра за Android, но след това развитието на приложението беше спряно.

Тази седмица Llama Group започна закрито тестване на Winamp за Android и Winamp за iOS с участието на ограничен брой потребители. В момента няма яснота кога ще излезе стабилната версия на Winamp за смартфони.

Що се отнася до иновациите, най-забележителна е възможността за използване на Winamp за достъп до услугата за поточно предаване на музика Fanzone. Тази платформа позволява на изпълнителите не само да взаимодействат с феновете и да им продават продуктите си, но и да публикуват своите композиции. Потребителите ще плащат $1 на месец за всеки отделен изпълнител, когото желаят да следват.

Плейърът позволява също слушане на музикални записи, съхранявани локално на устройството на потребителя, създаване на плейлисти и др. Изпълнителите, които се регистрират във Fanzone, ще могат да публикуват на страницата си по същия начин както в социалните мрежи.

Според наличната информация, разработчиците планират да увеличат потребителската база на Winamp до 250 милиона души, но на този етап е трудно да се каже колко реалистична е тази цел.

Коментари по темата: „Легендарният плейър Winamp се завръща в света на Android и iOS”

добавете коментар...

  1. :o)

    Е…хората които изпитват носталгия, като мен ще си го изтеглят.
    Още един плеър сред многото но WINAMP ! It really whips the Lama’s ass …beeeeeeeee 🙂

  2. гошу от горубляни

    с платени опции за сАжалениЙ, музика си пущам за сега през ре-ванседа и вс е жик так

  3. 112

    Ще бъде просто още един плеър сред многото ….

Коментар