Visual MP3 – управлява музикалните колекции

Програмата има изчистен интерфейс, като повечето операции се изпълняват само с няколко клика

Visual MP3 е олекотено Windows приложение, което включва инструменти за рипваве на аудио дискове, редактиране на ID3 тагове, организиране на колекцията и създаване на ALC файлове.

Програмата има изчистен интерфейс, а потребителите могат да изпълняват повечето операции само с няколко клика. Като цяло, процесът е интуитивен, като започва с търсене на аудио файлове в посочена директория. Ограничение е поддръжката единствено на MP3 файлове.

Visual MP3 сканира папки или цели дискове за MP3 файлове и автоматично показва резултата в отделен прозорец. Можете да изберете файл за добавяне към списъка, както и да редактирате метаданните – заглавие, албум, изпълнител, жанр и т.н., да качите ALC файлове и да прослушвате песни.

Нещо повече, програмата сортира файловете по заглавие (по азбучен ред), изпълнител или албум. Благодарение на вградения си аудиоплейър, можете да пускате, поставяте на пауза и спирате текущата селекция, да търсите позиция в аудио потока, да използвате еквалайзер и да настройвате силата на звука и баланса.

Visual MP3 позволява добавяне на подробности за всяка песен – напр. съдържание, подзаглавие, водещ изпълнител, композитор, албум, година, издател и др. В допълнение, можете да създавате плейлисти и да ги съхранявате във VML файл, да импортирате текстове на песни от файл или външни приложения от интернет, както и да въвеждате текста директно.

Програмата поддържа още възможности за създаване на ALC файлове чрез ъплоуд на MP3 и присвояване на съответна информация за текстовете на песните, изпълнение на пакетни операции, експорт на бази данни в HTML и др.

Не на последно място, Visual MP3 притежава функция за рипване на песни от аудио СD във формати MP3, OGG и WAV, с избор на битрейт и възможност за редактиране на ID3 данните и търсене на информация за диска в интернет.

Даунлоуд: Visual MP3

Коментар