Foobar2000 – безплатен аудио плейър

Foobar2000 е популярен медиен плейър, който успява да се задържи сред най-добрите в класа си
(екранна снимка: TechNews.bg)

Има много приложения, които могат да обработват медийни файлове и да направят по-приятно свободното ни време. Foobar2000 е програма от тази група, която с стреми да опрости и ограничи функциите, за да постигне съвместимост с възможно най-много конфигурации.

Инсталацията се извършва почти моментално, след което остава да се запознаете с наличните функции – това нито е трудно, нито отнеме много време. Необходимите настройки за възпроизвеждане се намират в горната лента с инструменти, а останалата част от интерфейса е заета от опции за управление на файловете.

Foobar2000 изразходва малко системни ресурси и заема малко пространство на твърдия диск. Ще забележите 18-лентов еквалайзер, който за съжаление няма предварителни настройки по подразбиране, но все пак можете да създадете и съхраните собствени персонализирани конфигурации.

Приложението има вградена функция за промяна на форма̀та на аудио файла. За да се възползвате от нея, щракнете с десния бутон върху желания файл и натиснете  „Quick Converter”, който ще ви отвори нов прозорец със списък на поддържаните изходни формати.

Това, което прави Foobar2000  завършено приложение, е мениджърът на плейлисти. Можете просто да плъзнете песните, които искате да възпроизведете, през главния прозорец и да ги запазите в списък под персонализирано име. Няма ограничение на броя аудио файлове или плейлисти, които можете да добавите.

Това, което прави Foobar2000 завършено приложение, е мениджърът на плейлисти
(екранна снимка: TechNews.bg)

Освен това, за по-лесен достъп, е предвидена интегрирана поддръжка на бързи клавиши – в случай, че не искате да отваряте главния прозорец при всяка промяна на песен или регулиране на силата на звука.

В заключение, Foobar2000 е полезно приложение, което използва  малко системни ресурси и осигуря качествено аудио. Това е често използван медиен плейър, който успява да се задържи сред най-добрите в категорията си.

Даунлоуд: Foobar2000

Коментари по темата: „Foobar2000 – безплатен аудио плейър”

добавете коментар...

  1. fg

    Защо само за Windows, други ОС за вас не съществуват ли

Коментар