Xiaomi с цел да стане №1 в Китай през 2020 г.

Амбициите на Леи Джун за близкото бъдеще са големи – първо място за Xiaomi на пазара за смартфони в Китай

Xiaomi крои планове за лидерство на пазара за смартфони в Китай, който понастоящем е най-големият в света, съобщи Digitimes.com, позовавайки се на източници от компанията.

През миналата година Xiaomi подобри съществено своите позиции на световния пазар за смартфони, като според някои анализатори, китайският производител е успял да си извоюва място в челната петица.

Амбициите на Xiaomi за близкото бъдеще са още по-големи, става ясно от изявление на главния изпълнителен директор Леи Джун, според когото след 10 тримесечия, т.е. през есента на 2020 г. компанията ще заеме първо място по продажби на смартфони на родния си пазар в Китай.

Миналата година Xiaomi продаде в Китай 55,1 млн. смартфона, заемайки четвърто място с 12,4% дял от пазара, по данни на IDC. Лидер там е Huawei с продажби в размер на 90,9 млн. броя и 20,4% от пазара, следван от Oppo и Vivo.

Според данните на друга анализаторска компания, IHS Markit, делът на Xiaomi на световния пазар на смартфони през 2017 г. възлиза на 7%, докато година по-рано – през 2016 – е бил само 4%.

Коментари по темата: „Xiaomi с цел да стане №1 в Китай през 2020 г.”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Саевар, пич, да се пазя от производителя на собствения си продукт… Трябва да е някаква шега. Ако трябва ще си взема обикновен телефон без операционна система, но няма да ползвам продуктите на някой, който ма цака с топла бира. Все още има такива и са на смешна цена. От приложбенията така или иначе ползвам само джипиес и речници.

  2. Saevar

    Пичове, слагате си NoRoot firewall и забранявате ъпдейтите, порта 80, АкамайТек, Гугъл и всичкото квото не ви трябва, слагате си и netstat за да видите после кое сте пропуснали да блокнете, няма ъпдейти няма проблеми…

  3. ха

    Днес всички компании целенасочено си унищожават старите продукти…

  4. Anonymous

    След последния им ъпдейт телефона не става за нищо – не реагира на повиквания, забива, работи бавно когато ти е нужен… Никога няма повече да си купя такъв, без значение, че е за без пари. Лошото е, че нито можеш да спреш ъпдейта, нито да го деинсталираш. Можеш да върнеш фабричните настройки, но ъпдейта пак се инсталира сам… Целенасочено си унищожават старите продукти за да си купуваме нови. такива компании могат да го ду**хат.

Коментар