5,5-инчовите смартфони вече са най-популярни

Фаблетите са предпочитани, заради по-големия комфорт при уеб сърфиране и видео

Смартфоните с диагонал на екрана 5,5 инча, попадащи на практика в категорията на фаблетите, вече са най-популярни в света, според доклад на анализатори от DeviceAtlas.

През миналата година купувачите най-често са избирали именно 5,5-инчови смартфони. Анализаторите отчитат продажбите на смартфони през годината във всяка държава от проучването и изчисляват дела на различните по големина устройства.

Оказва се, че от общите продажби на смартфони в света около една четвърт се падат на устройствата с диагонал на екрана 5,5 инча. На второ място по популярност се нареждат 4-инчовите смартфони, следвани от устройствата с диагонал 5,7 инча.

Изводите от проучването не са изненадващи. Потребителите предпочитат големи смартфони, тъй като тези устройства предлагат повече комфорт при сърфиране в интернет и развлечения от рода на видео и филми.

Отчетлива тенденция на пазара е и преходът към т.нар. безрамкови, или пълнорекранни смартфони, при които дисплеят заема около 90% и дори повече от предния панел, а съотношението на страните е 18:9 – това дава повече вертикално пространство при уеб сърфиране.

Коментар