Телерик Академия внедри 2,5Gbps мрежа Cisco Meraki

Курсистите и екипът на Телерик Академия получиха достъп до безжична мрежа от най-висок клас, сравним с достъпа до интернет в големите корпорации

Телерик Академия внедри съвместно с Телелинк най-мащабната у нас мрежа, базирана на облачното решение Cisco Meraki. Мрежата осигурява високоскоростен и защитен достъп до интернет и подпомага учебния и работен процес в Академията.

Изцяло новата мрежова инфраструктура увеличава броя на поддържаните едновременно потребители на безжичен интернет до 8 пъти и капацитета на опорната мрежа 10 пъти. Тя е и предпоставка за допълнително скалиране на мащаба на мрежата при развитието на Телерик Академия в дългосрочен план – от запълване капацитета на сградата в Младост, до разширяване на дейностите ѝ в и извън България.

„Инвестираме в обновяване на инфраструктурата, учебните зали и технологичното и мрежово обезпечаване на Академията, така че да бъдат в крак с последните световни тенденции”, коментира Бойко Яръмов, съосновател и изпълнителен директор на Телерик Академия.

След имплементацията курсистите и екипът на Телерик Академия получават достъп до безжична мрежа  от най-висок клас, сравним с достъпа до интернет в големите корпорации. В глобален мащаб решението се използва от водещи образователни организации и компании като Масачузетския технологичен институт (MIT), Университета на Вирджиния, Mondelez & Couche-Tard, Rovio Entertainment и др.

Мрежата е достъпна навсякъде на територията на Академията, от всеки вид устройство и платформа. Поддържаният стандарт позволява безжичен трансфер във вътрешната мрежа със скорост до 2,5Gbps. Новото облачно решение позволява също управление и наблюдение на мрежовата инфраструктура във всеки момент и от всеки вид устройство и географска точка.

Коментар