Потребител си иска Windows 7 или $600 млн. от Microsoft

Microsoft си навлече гнева на потребител от САЩ, който има проблеми с прехода от Windows 7 към Windows 10

Франк Дикман от Ню Мексико, САЩ, заведе съдебно дело срещу Microsoft и лично срещу Сатя Надела за обезщетение във връзка с предявено „нарушение на гражданските му права”, настъпило когато неговият лаптоп Asus е бил автоматично актуализиран от Windows 7 до Windows 10.

Потребителят е поискал ново копие на Windows 7 или 600 милиона долара, съобщава The Register. Според жалбата, подадена в окръжния съд в Денвър, Колорадо, проблемът за Дикман започва, когато лаптопът му Asus 54L, доставен с Windows 7, е актуализиран до Windows 10 и „веднага става нефункциониращ”.

Сега Дикман иска да премине от Windows 10 обратно към Windows 7 чрез цифров код за изтегляне и активиране, предоставен му от Microsoft. За да го получи, той съди Microsoft и Надела, в частност. Съдът е дал на Редмънд 30 дни, за да предостави на Дикман софтуера или да плати повече от половин милиард долара за обезщетение за вреди.

„Единственото разумно решение за Microsoft е да достави OEM версията на своята операционна система, която да бъде изтеглена от уеб сайта на компанията и потвърдена чрез „key” кода, който върви с компютъра”, се казва в иска на Дикман.

„Ако Microsoft и неговият изпълнителен директор Сатя Надела не предоставят тази функция в рамките на 30 дни от предявяването на иска, те трябва да платят… 600 милиона долара като обезщетение”, категоричен е ищецът.

Коментари по темата: „Потребител си иска Windows 7 или $600 млн. от Microsoft”

добавете коментар...

 1. Кура ми Янко

  Windows 10 на сапун !

 2. До FMCBTBG

  Аз пък имам две Лумии с десетката и си работят без абсолютно никакви проблеми. Lumia 435 дошла с 8-ца и обновена до 10-ка без никаква загуба в производителността и Lumia 650 който си идва с 10-ка. До 12.12.2019 ще има поправки за тях без обаче да се добавят никакви нови функции.

 3. БМ

  Не разбирам какъв му е проблема на този. При ъпдейт от Уин 7 до 10 има функция за връщане до 7, просто трябва да я ползва тази функция, а не да изисква да му я предоставят специално на него. Някой трябва да му натисне F1 и да му прочете хелпа ли!?
  Такава функция има, не виждам защо трябва дело да завежда, за да го разбере.
  От друга страна Майкрософт е една от най-богатите фирми в света и си имат добри адвокати. За да стигне този случай до медиите и да не е разрешен преди това, при положение че разрешаването му е елементарно (да му кажат цъкни тук и там, това вече го има), най-вероятно нещата не са толкова елементарни както са описани в статията.

 4. qwerty

  Ъпдейт само след като мине достатъчно време след като е излязъл и е проверен за простотии който винаги има.
  Не подкрепям насилственото ъпгрейдване на софт. Ако старата версия ти върши добра работа и няма проблеми с нея защо подяволите ще ъпгрейдваш?? Къв прогрес кви пет лева..

 5. FMCBTBG

  @Гошо, хубаво го казваш, ама се сетих за един приятел,детп след минаване на 10, телефона му постоянно блокира и се налага винаги да вади батерията И това телефон с името Майкрософт :).Ако не бяха тия дребни нещица, един ъпдейт е хубава работа. Ама де да бяха само тия проблеми на десятката…

 6. do Гошо

  “Единственото MS решение от последните години, което подкрепям – агресивен update. Така света върви напред.”чудя се дали си наистина толкова елементарен или си трол.всъщност няма значение .

 7. Милен

  агресивен update е най- лошото , което можаха да измислят от МС- и за Виндоус и на Офис и за Скайп.
  имам предвид скапаните узер интерфейси
  кое налага генералната им смяна, при положение , че са били супер упешни преди?

 8. Django

  Не е важно дали светът върви напред, а дали този път по който се върви е добър или лош и кой определя посоката, в която ще се върви.

 9. Гошо

  Тоя тъп ли е. Като не иска win10 да си сложи някоя linux дистрибуция. Единственото MS решение от последните години, което подкрепям – агресивен update. Така света върви напред.

Коментар