Microsoft заделя 500 млн. долара за стартъпи

Microsoft обяви програма за поддръжка на стартъпи, в рамките на която ще инвестира 500 млн. долара в продължение на две години, съобщи сайтът за предприемачи TechCrunch.com.

Проектът „Microsoft for Startups” цели да осигури на млади иновативни компании достъп до бизнес, технологии и възможности, които ще им помогнат да разширят клиентската си база, да увеличат продажбите, да развият надеждна платформа и да общуват с бизнес общността и клиентите.

Участниците в програмата ще получат достъп до техническа поддръжка, средства за разработка от корпоративен клас и бизнес приложения като Office 365 и Microsoft Dynamics 365.

Освен това начинаещите разработчици ще могат да се възползват от безплатни кредити в размер до 120 хиляди долара за използване на различни облачни услуги в Azure.

Microsoft разполага с над 30 хиляди търговски представители и 800 хиляди партньори по внедряване на облачни решения. Програмата Microsoft for Startups съдържа ресурси за подготовка на специалисти по маркетинг и продажби в съответствие със стандартите на големите корпорации, а след това ще им помага да продават в партньорство с Microsoft.

Коментари по темата: „Microsoft заделя 500 млн. долара за стартъпи”

добавете коментар...

  1. хм

    да вземат да платят на някой да им напише читава ОС най-накрая.

    нещо логично, без шарении, финтифлюшки, дето пести системните ресурси и не пуска сървиси за друг (неналичен) хардуер.

    просто е.

Коментар