ICN.Bg отличена за ИТ проект на 2017 година

ICN.Bg бе отличена за проекта си по внедряване на софтуерния продукт ActiveAuth в системите на националния телеком на Шри Ланка

Хостинг компанията ICN.Bg спечели първа награда в категорията „Телекомуникационни и комунални услуги” на тазгодишното издание на конкурса „ИТ проект на годината”, организиран от ICT Media. Отличието бе връчено за внедряване на софтуерния продукт за двустъпково удостоверяване ActiveAuth в системите на националния телеком на Шри Ланка – Sri Lanka Telecom.

През 2017 г. българският софтуер ActiveAuth, разработен изцяло от ICN.Bg, официално бе добавен в портфолиото на националния телеком на Шри Ланка (SLT) с цел да подобри значително защитата на услугите, които предлага телекомът.

„Реализирането на подобни сделки и интегрирането на такъв тип продукти в големи световни телекоми е от огромно значение за пoпуляризирането на българския ИТ бизнес и неговите продукти на външния пазар. Горди сме, че сме част от това развитие”, заяви Юлиян Бориславов, управител на ICN.Bg.

Внедряването на българския софтуер е продължение на друга голяма сделка между двете компании – интегрирането на бизнес имейл решението cMailPro, което предоставя на потребителите на телекома достъп до професионално UCaaS решение. Към този момент двата софтуера са част от портфолиото на няколко чуждестранни телекома на територията на Мавриций, Тунис, Судан и Шри Ланка.

ActiveAuth е мобилно приложение за двустъпкова биометрична верификация, което допълнително удостоверява самоличността на потребителя във важни бизнес системи, защитава от неоторизиран достъп до лични и работни данни, хакерски атаки към формите за вход, прихващане на пароли, кражба на пароли и др.

Продуктът предоставя т.нар. комплект за разработка на софтуер (SDK), с който всеки телеком, финансова институция или друга бизнес организация могат лесно да внедрят технологията в своя апликация/софтуер или да го използват като отделен продукт, брандиран под тяхна марка.

Конкурсът на ICT Media има за цел да отличи най-значимите ИТ проекти през 2017 г. и да популяризира опита в изграждането на информационни решения, натрупан в българските организации. Всички ИТ проекти, които са допуснати до участие, описват успешно внедрени през 2017 г. и вече доказали резултатността си информационни системи и решения в България и света.