Гласовият интерфейс е акцент на Bulgaria Web Summit 2018

Участниците в Bulgaria Web Summit ще могат да пробват гласовия асистент на Amazon – Alexa

Гласови интерфейси и електронно здравеопазване са сред акцентите на тазгодишната конференция Bulgaria Web Summit, която ще се проведе на 14 април в София, съобщиха организаторите.

Поредното издание на конференцията за уеб технологии се очаква да привлече над 800 участника от Европа. Към ежегодните акценти – програмиране за уеб, дизайн и потребителско преживяване (UX) – организаторите добавят нови теми:

Гласови интерфейси, или как се управлява уеб-съдържание с глас и какво е бъдещето на тези технологии. Участниците ще могат да пробват гласовия асистент на Amazon – Alexa. Лектори ще бъдат Макс Аморделузо от екипа на Alexa и Леони Уотсън, незряща, която създава технологии в помощ на незрящите да използват интернет.

Електронно здравеопазване, или как уеб-технологиите могат да се използват за подобряване на качеството ни на живот. Невен Боянов от екипа на DivaCare ще разкаже за това какви технологии използват за превенция на рак на гърдата, а Красимир Цонев ще покаже как се използват модерни javascript техники в здравеопазването.

Овен това на Bulgarian Web Summit 2018 са предвидени лекции за блокчейн технологии, виртуална реалност и начини за това как да бъдем по-добри в работата си.

Събитието събира под един покрив аматьори и професионалисти в областта на уеб още от 2004 година. Организаторите обещават уникално изживяване, аркадни игри за свободното време между лекциите, работилници за деца с аниматор и инструктор и цялостна грижа за природата с концепцията им за зелено събитие.

Коментар