MWC 2018: Land Rover лансира приключенски смартфон

Land Rover Explore издържа на вода, удари и температурни промени, с батерия за цели два дни каране на велосипед или походи сред природата

Нов мобилен телефон Land Rover Explore, здрав и функционален като SUV автомобила Discovery, който го е вдъхновил, ще дебютира на Световния мобилен конгрес в Барселона (MWC 2018) следващата седмица.

Достатъчно мощен и достатъчно издръжлив при тежки условия, смартфонът е разработен от Land Rover и Bullitt Group. Моделът е проектиран на базата на функционалния Land Rover Discovery, може да се ползва у дома, в офиса и по време на приключения на открито.

Мощна батерия с капацитет 4000 мАч осигурява цял ден походи сред природата, каране на велосипед или на ски с постоянно включен екран и GPS навигация с карти, активирана на 5-инчовия дисплей с висока резолюция. Експлоатационният живот на батерията може да бъде удвоен с пакет Adventure, който включва подобрени карти за навигация.

Land Rover Explore е приключенски настроен. Телефонът е тестван с пускане от 1,8 м височина с фабрично поставен протектор на екрана, освен това издържа на потапяне под вода – включително солена – и може да издържи на екстремни температури, влажност, термичен шок и вибрации.

Подобно ниво на защита гарантира, че устройството може да издържи на силни дъждове или кални пътеки и ще продължи да работи, поддържайки свързан своя притежател.

Началният екран на телефона с операционна система Android има програмируем раздел за външните условия, който позволява бърз достъп до метеорологична информация и данни от сензорите на устройството.

Full HD екранът работи на ярка слънчева светлина и може да бъде използван с ръкавици или мокри пръсти. Той е напълно съвместим и с всички автомобилни приложения на Land Rover.

Налични са и други пакети с хардуер за Land Rover Explore, включително голяма допълнителна батерия с капацитет 4370 мАч и универсална стойка за велосипед.

Land Rover Explore ще бъде лансиран с пакет Adventure, осигурявайки мобилна GPS функционалност на смартфона директно от кутията, с препоръчителна цена на дребно  от 1269 лв. Той ще бъде достъпен за поръчки от 26 април 2018 г. при избрани търговци.

Коментар