Takeaway.com придоби BGmenu в сделка за €10,5 млн.

Стратегията на Takeaway е да заеме водещо място в сегмента доставки на храна на всеки от пазарите, в които оперира (източник: Takeaway)

Онлайн лидерът в доставките на храна в Европа Takeaway.com придоби най-големия играч на този пазар у нас – BGmenu и Olivriera в Румъния за сумата от 10,5 милиона евро, съобщиха днес двете компании.

Със сделката Takeaway.com засилва позициите си в Източна Европа, което е и част от стратегия на компанията за разширяване на Стария континент. BGmenu е лидер в доставката на храна в България по брой поръчки, а Takeaway.com притежава най-големите компании за доставка на храна в Германия, Холандия, Полша, Белгия и Австрия.

„Ставаме част от най-бързо развиващата се онлaйн компания за доставка на храна в Европа. С експертизата и допълнителната инвестиция на Takeaway.com значително ще подобрим услугите си както за крайния потребител, така и за нашите партньори – заведенията, с които работим”, заяви Владимир Давчев, изпълнителен директор на BGmenu и Oliviera.

Стратегията на Takeaway е да заеме водещо място в сегмента доставки на храна на всеки от пазарите, в които оперира. „С придобиването на BGmenu добавяме към бизнеса си един бързо развиващ се пазар за доставка на храна със значително количество потребители. В България планираме да приложим същата стратегия, която доведе до бърз ръст на бизнеса ни в Полша с Pyszne.pl”, коментира Жиц Гроен, изпълнителен директор и основател на Takeway.com.

Сделката е на стойност 10,5 милиона евро, които ще бъдат платени в брой. За да ускори развитието на бизнеса си тук, Takeaway.com ще инвестира значителна сума в българския пазар, която не се уточнява на този етап.

Коментар