Две трети от родителите в САЩ са зависими от смартфоните

Родителите осъзнават, че са длъжни да контролират какво съдържание ползват децата им от интернет, но самите те са зависими от смартфоните

Скорошно изследване на Survey Monkey потвърждава високата степен на зависимост на хората от смартфоните, в частност на американците – както родителите, така и децата.

Близо половината (47%) от анкетираните са заявили, че смятат своите деца за зависими от смартфоните. Но в същото време, над половината (53%) не виждат проблем в това, че децата им ползват смартфони.

Около 75% от анкетираните родители съобщават, че техните деца имат достъп до смартфони и таблети. 60% потвърждават, че децата им имат лични мобилни устройства. Само 24% от родителите твърдят, че децата им нямат достъп до мобилни устройства с връзка към интернет.

Над две трети (68%) от родителите признават, че самите те са зависими от мобилните устройства. Около една трета (32%) казват, че не могат да живеят без смартфона или таблета си.

Родителите осъзнават, че именно те са длъжни да контролират какво съдържание ползват децата им, но само 40% включват функцията за родителски контрол в YouTube. От тях 60% смятат, че YouTube се справя добре с ограничението за показване на различни клипове за деца, а 36% са на мнение, че Google може да прави това още по-добре.

Коментар