StresStimulus – извършва стрес тест на уебсайта

StresStimulus тества колко потребители може да обслужва едновременно даден уебсайт

Да знаете колко потребители може да поеме сайта ви е важно, ако искате да предотвратите сривове в най-неподходящия момент. Ето защо стрес тестването на уебсайта е важна част от подсигуряване на непрекъснатото му функциониране.

На пазара са достъпни множество инструменти за тази цел, един от които е StresStimulus – интуитивно приложение, коeто води потребителя през целия процес, от началото до края. Програмата изисква базови познания, тъй като някои параметри трябва да бъдат конфигурирани според спецификата на сайта.

Благодарение на включения помощник „Test Wizard”, можете да използвате разнообразни опции по подразбиране и да настроите само някои ключови детайли, преди да стартирате стрес теста. Преди това трябва да изберете браузъра, който ще ползвате, да посочите URL адрес и предпочитан кеш на браузъра.

След изпълнение на някои автоматични стъпки, StresStimulus ви дава възможност да конфигурирате тестов сценарий, да покажете или не целевите хостове, както и да филтрирате типа на съдържанието. Следва верификация, за да сте сигурни, че тестът е правилно конфигуриран.

Ако не бъдат открити грешки, можете да продължите с избор на шаблон за натоварване и да дефинирате броя на виртуалните потребители. Накрая, пускате самия стрес тест, за да получите резултати и да ги анализирате – те се представят като резюме, но също с графики и подробности.

Даунлоуд: StresStimulus

Коментар