Анализатори потвърждават възхода на AMD

През 2017 г. AMD даде старт на своята най-силна продуктова гама за последните над 10 години

AMD отбелязва напредък във всички ключови за компанията пазарни сегменти – CPU, GPU, графични карти и сървърни процесори, сочат финансовите отчети на компанията за 4-то тримесечие и цялата 2017 г., публикувани неотдавна.

Резултатите бяха потвърдени от анализаторите от Mercury Research с данни за пазарния дял на производителите за Q4-2017, както за x86 процесорите, така и за графичните решения.

През 2017 г. AMD даде старт на своята най-силна продуктова гама за последните над 10 години. Тя включваше общо над 50 модела Ryzen CPU и APU, Radeon графични карти и EPYC сървърни процесори.

При настолните процесори AMD бележи ръст от 2,1 процентни пункта спрямо предишния тримесечен период, който е обусловен от успеха на високопроизводителните чипове Ryzen.

В сегмента на сървърите делът на AMD е нараснал с половин процентен пункт спрямо предишния период, с ясна индикация за търсенето на EPYC сървърните процесори.

При графичните решения Radeon Vega са възвърнали позициите на AMD на пазара на ентусиастите, като само за едно тримесечие е отбелязан внушителен ръст от 6,3 пункта и 4,1 пункта спрямо същия периода от предходната година.

AMD очаква да затвърди и разшири позициите си с пускането през 2018 г. на новите продукти като Ryzen настолни APU, Ryzen 3 мобилни APU, EPYC и Ryzen Embedded процесори.

Коментари по темата: „Анализатори потвърждават възхода на AMD”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    … и пари! Просто забравих да го спомена. Ползвал съм два компютъра с техни компоненти и съм се видял в чудо – косата ми побеля, буквално!

  2. Anonymous

    Никога повече вземане-даване с тези нагли печалбари! Съппорт = 0! Да не говорим пък за кръпките и драйвъйрите им съвместно с Майкрософт (когато ги има!) срещу измислени вируси, които убиват компютрите и ги правят абсолютно неизползваеми – откази въобще да стартират и сини екрани до дупка… Не се набутвайте с боклуците на този производител и четете внимателно характеристиките на машините, които оглеждате за покупка. Видите ли някъде AMD или Radeon – директно минавайте на следващия продукт. Ще ви спести здраве и нерви.

Коментар