HP разширява програмата „устройство като услуга”

HP Inc. разшири програмата си за наем на оборудване, известна като DaaS (Device as a Service, или „устройство като услуга”) и предназначена за корпоративни клиенти.

Освен собствени HP устройства, DaaS услугата вече включва техника на Apple, нови инструменти за прогнозен анализ, насочени към решаване на по-широк кръг от задачи, и разширени възможности за техническа поддръжка с помощта на HP Tech Cafe Market. Цените на услугата не се съобщават.

Програмата DaaS, която HP Inc. развива от около година и половина, позволява на клиентите да ползват ноутбуци, таблети, принтери, POS терминали и други устройства срещу фиксирана месечна сума. По този начин компаниите избягват покупката на оборудване и могат по-ефективно да управляват капиталовите си разходи.

Отскоро HP започна да отдава под наем техника на Apple, вкл. iPhone, iPad и MacBook Pro. Компанията и нейните партньори поемат също анализа на производителността на устройствата, защитата от случайни повреди и замяната на повредени части.

По данни на IDC, 63% от мениджърите на ИТ отдели считат, че управлението на устройствата отнема твърде много ресурси, които би било по-ефективно да се пренасочат от поддръжка на текущата инфраструктура към стратегическо развитие.

Коментар