Датската компания Falcon.io придобива Komfo

Датската компания Falcon.io, пазарен лидер в Европа в софтуера за социални медии, обяви, че придобива Komfo – разработчик на софтуер за управление на корпоративни профили, който оперира в България и Дания.

Очаква се сделката да ускори развитието на Falcon, след като през 2017 г. компанията надмина прогнозите за органичен растеж от 40%. Двете страни не разкриват стойността на сделката.

Разработените услуги на Komfo в сферата на анализите и мобилната реклама ще бъдат включени в портфолиото на Falcon, уточни Улрик Бо Ларсен, основател и СЕО на датската компания.

„Убедени сме, че тази сделка е важна стъпка напред, която ще допринесе не само за усъвършенстване на развойния ни център в България, но и за целия ИТ бранш в страната”, заяви от своя страна Динко Танев, управител на Komfo в България.

Falcon.io е успяла да изгради клиентска база от около 1500 бранда, за които работи в Европа и в Северна Америка. Придобиването на Komfo укрепва позицията на компанията като лидер на европейския пазар с ясна глобална амбиция за своята платформа за социални медии и управление на взаимоотношенията с потребители.

Екипът на Falcon.io ще продължи да обслужва клиентите на Komfo и очаква специалистите на придобитата компания в офисите си в Копенхаген, Ню Йорк, София, Берлин и Будапеща.

Коментар