Уеб портал предлага ИТ работа за германски фирми

„Предоставяме онлайн работно място за българските ИТ специалисти, в което те могат да изпълняват своите проекти за германски компании”, поясни Петко Георгиев (вляво), управител на „Инсис” ООД

Проект за интерактивен трудов интернет портал предлага възможности за работа на български младежи за германски компании в сферата на ИТ, стана ясно на пресконференция днес в София.

Иновативната уеб платформа ITO.bg цели да осигури на безработни младежи до 29 г. от България дистанционна работа в информационно-технологичния (ИТ) сектор в Германия. Кандидатите трябва да имат висше образование или да са студенти в специалности в ИТ сферата.

„Ние предоставяме едно онлайн работно място за българските ИТ специалисти, в което те могат да изпълняват своите проекти за германски компании, да комуникират с възложителите, както и да създават чудесни решения за клиентите си”, заяви Петко Георгиев, управител на „Инсис” ООД, изпълнител на проекта.

Георгиев добави, че проектът се радва на сериозен предварителен интерес от страна на германски компании, като има и запитвания за разширяване на териториалния обхват и в други европейски страни.

Инициативата се реализира от българската компания „Инсис” ООД и от базираната в Германия „Проджект Медиа Груп” ООД, с финансиране от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.

Порталът ще позволи провеждане на виртуални интервюта между работодатели от Германия и български младежи, които да бъдат наети, да получат професионален опит и да придобият нови знания и умения за пазара на информационни технологии и софтуерни продукти.

Виртуалната платформа дава възможност за дистанционна заетост на аутсорсинг принцип, при гъвкаво работно време и в международен екип. Необходими са познания по английски език на средно ниво.

Коментари по темата: „Уеб портал предлага ИТ работа за германски фирми”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    “Абонирай се
    Ще ви пишем когато стартираме.”

  2. Anonymous

    Ограничението от 29 години за какво е?

Коментар