Dell ще строи завод в Полша за $250 млн.

Компютърният гигант Dell ще инвестира над 250 милиона долара за построяване на завод в Полша. В понеделник компанията е подписала споразумение с полското правителство, което ще й позволи да изгради фабрика за компютри в град Лодз.
Чрез продукцията на новия завод Dell ще се опита да стъпи по-здраво на пазарите в Централна и Източна Европа. Очаква се във фабриката да работят около 1000 души.
Според източници от Dell, заводът в Полша ще произвежда лаптопи от популярните серии Latitude и Inspiron. Това е вторият завод на компанията на Стария континент, след този в Ирландия, построен преди няколко години.
Междувременно, Dell ще разшири и поддържащите си операции в Словакия, където ще наеме още 600 души към досегашните 1500. Компанията очаква компютърният пазар в страни като Полша, Чехия, Унгария, Словакия и Словения да расте с 15% годишно, от което са продиктувани и нейните ходове.
Миналата седмица пък Dell обяви дългоочакваното споразумение с правителството на Индия за построяване на компютърен завод в страната. Тези действия са част от план на компанията да постигне глобален растеж чрез производство и продажба на евтини настолни РС и лаптопи.

Коментар