Пуснаха първия WiFi телефон за Skype

Компанията Netgear пусна на пазара първите количества от иновационния WiFi телефон за Skype. Моделът SPH101 ще струва в САЩ и Канада $249.99. Продуктът ще бъде наличен в Европа и Азия в началото на октомври, съобщиха от дистрибутора за България – фирма Солитрон.
SPH101 е първото публично представено устройство, което позволява на потребителите да извършват неограничен брой национални и международни разговори с други Skype потребители през безжична мрежа, без да бъдат свързани с компютър. WiFi телефонът ще работи навсякъде в света, където потребителят има защитен или отворен достъп до WiFi мрежа – във всеки дом, офис, обществено място или безжична точка за достъп, която не изисква браузър-базирано идентифициране.
Предварително снабден със Skype софтуер и готов за употреба чрез безжична мрежа, телефонът ще осигури на клиентите същото преживяване, на което се радват в момента милиони потребители на Skype. Те говорят безплатно с техни приятели чрез Skype или плащат само по няколко цента на минута, за да се свържат с познати, които не използват Skype.
Екранното интуитивно меню на телефона – с чисти и ярки цветове – показва записаните Skype контакти и техните он-лайн характеристики, с цел лесна комуникация, подобно на боравенето с PC. Качеството на звука е високо, без да налага на потребителите да жертват време за разговори или за изчакване. По-късно тази година, телефонът на Netgear ще поддържа и набор от различни езици.
SPH101 притежава логото Skype Certified, покривайки стандартите на Skype за висококачествени продукти с дизайн и технически характеристики, които значително повишават възможностите при използване на Skype. Тази сертификация е създадена с цел да гарантира на потребителите, че продуктите са лесни за употреба и ще работят добре със Skype софтуер.
Skype сертифицираните хардуерни продукти се подлагат на щателни тестове за повече от месец, за да се осигури тяхната максимална съвместимост с техническите стандарти на Skype.
WiFi телефонът за Skype съвсем скоро ще бъде и в България на цена на дребно около $300, съобщиха от Солитрон.

Коментар