HP опростява мрежовото съхранение на данни

HP обяви опростени системи за съхранение на данни, които намаляват разходите и подпомагат работата на малкия и среден бизнес, който в момента изпитва затруднения от увеличаващия се обем информация.
Новите системи са от типа “всичко в едно” (HP StorageWorks All-in-One Storage Systems) и осигуряват лесно управление на съхранението на данни директно от приложенията, на по-ниска цена. Малкият и среден бизнес с малък или никакъв опит в съхранението на данни ще може да съхранява, споделя, управлява, архивира и защитава нарастващото количество програми и файлове чрез една гъвкава система, посочват от компанията. 
Над 60% от компаниите в малкия и среден бизнес не използват системи за мрежово съхранение, според IDC. През 2010 година обаче анализаторите очакват пазарът на системи за мрежово съхранение в сектора да достигне 5.7 милиарда щатски долара.
Възможностите на “HP All-in-One Storage Systems” са достъпни чрез лесен за използване графичен интерфейс, като спестяват време на администраторите и им предоставят нови нива на управление и контрол. Системите са създадени специално за управлението на данни в Microsoft среди и предлагат „point-and-click” инструменти за работа с Microsoft Exchange и SQL сървъри. С не повече от 10 клика на мишката, например, потребителите могат да настроят функцията споделено съхранение на данните за Exchange Mailstore.
Новите системи на HP идват с инсталирана пълна версия на фирмения софтуер StorageWorks Data Protector Express, който позволява архивиране на данни и тяхното възстановяване от лента, оптичен или външен диск в мрежата. Осигурена е и поддръжка на Windows Storage Server 2003 R2 с цел копиране от една система върху друга, както и бързо възстановяване на данните в случай на неизправност.
HP StorageWorks All-in-One Storage Systems вече са достъпни на пазара през дистрибуторската мрежа на HP.

Коментар