vivatel подкрепя „Компютърно пространство 2006”

vivatel ще подкрепи XVIII-ия международен форум за компютърни изкуства, съвременни медии и комуникации „Компютърно пространство 2006”. Това обяви днес, 19 септември 2006 г., на специална пресконференция Галина Радичева, Маркетинг Мениджър Електронни Комуникации vivatel. Форумът се организира от Студентското общество за компютърно изкуство и Центърът за компютърни изкуства под почетния патронаж на президента на Република България Георги Първанов.
Иновативният фестивал „Компютърно пространство 2006” е единствен по рода и мащабите си за България и Югоизточна Европа. През годините в него са се включили над 5000 международни участника.
“Щастливи сме, че с подкрепата на този форум vivatel щедаде възможност на българските професионалисти и любители в областта на съвременните компютърни технологии да станат част от престижна инициатива и да се срещнат с едни от най-добрите специалисти в тази област”, сподели Галина Радичева.
Форумът има конкурсна и фестивална част. До момента са регистрирани над 170 проекта, които ще се състезават за най-добра компютърна графика, компютърна анимация, офлайн мултимедия, електронна и компютърна музика и уеб-дизайн.
Победителите в различните категории ще бъдат обявени в началото на ноември след края на фестивалната част. По време на форума ще има и семинари, изложба с мултимедийни, уеб инсталации, компютърна графика и др.
Част от акцентите на тазгодишния форум ще са семинарите за мобилни и безжични форми на изкуство и дизайн, игри и арт проекти за мобилни устройства, он-лайн анимация, предаване на видео и аудио информация по интернет и адаптивни мрежи.
Партньори на тазгодишното издание на проявата са Министерство на образованието и науката, Информационно обслужване АД, Майкрософт България, Чешки културен център, Фондация “Еврика” и Националния студентски дом.

Коментар