Microsoft интегрира Cortana в мобилния Outlook

Потребителите на мобилния пощенски клиент Outlook ще получат достъп до възможностите на гласовия помощник Cortana, съобщи The Verge, позовавайки се на източници от Microsoft – разработчик и на двата продукта.

Новата гласова функционалност ще стане част от версиите на Outlook за двете най-популярни мобилни платформи iOS и Android, но не и за Windows Mobile, която на практика бе изоставена от Microsoft.

С подобен ход Microsoft ще се опита да привлече нови потребители към своя пощенски клиент. С помощта на Cortana потребителите на Outlook ще могат да слушат прочит на електронните писка и да диктуват гласови отговори.

Твърди се, че в момента Microsoft тества интеграцията на Cortana в своя мобилен имейл клиент. Ако изпитанията преминат успешно, потребителите ще получат достъп до бета версия на Outlook за iOS и Android с интегриран гласов асистент.

Коментари по темата: „Microsoft интегрира Cortana в мобилния Outlook”

добавете коментар...

  1. Saevar

    пълен ташак е мобилния Outlook, както всичко което правят некадърните кауни от М$, инсталирах го на тела тъй като нашата фирма е на office365 и го махнах след седмица, … за нищо не става, сложих си BlueMail и работи перфектно, е нали аджаба тва е правено от М$ за М$ продуктите…. мамицата ви за нищо не ставате…

  2. Simple

    Добра новина за английско говорящите в България 🙂 Ако си пишете и получавате поща предимно на английски, ще имате качествен съпорт в лицето на кортана.

Коментар