Роботът Flippy приготвя бургер по поръчка

Flippy приготвя сандвичи по поръчка за клиентите на CaliBurger в Пасадина, Калифорния (източник: Miso Robotics)

Необикновен работник се появи в едно от заведенията за бързо хранене в Пасадина, Калифорния. Той се нарича Flippy и според неговите създатели от компанията Miso Robotic е първият в света автономен кухненски помощник.

Роботът е внедрен в заведение от мрежата CaliBurger, където приготвя сандвичи по поръчка на клиентите. За целта Flippy разчита на самообучаваща се облачна платформа Miso AI, разработена от специалисти на Miso Robotic.

За да оцени готовността на бургера в реално време, изкуственият интелект на Miso обработва данни, постъпващи от подсистема за машинно зрение, работеща във видимия и топлинния диапазон. Miso AI показва времето за готовност на сандвича и напомня на персонала да добави сирената и сосовете.

Освен това системата подава команди на робота за смяна на лопатката за сурово месо с такава за готови котлети. В свободното си време Flippy измива приборите и избърсва повърхността на скарата.

Flippy е създаден в резултат на сътрудничество между компанията Miso Robotics и веригата ресторанти CaliBurger, което датира от 2016 г. Предполага се, че ако изпитанията на робота преминат успешно, той ще бъде внедрен във всички заведения на CaliBurger.

Коментари по темата: „Роботът Flippy приготвя бургер по поръчка”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    още милони безработни от заведенията за бързо хранене

  2. Аман

    Избръцнах от кеф…

Коментар