Windows 10 яхва вълната на изкуствения интелект

Скоро всеки разработчик на нов софтуер за Windows ще може да използва изкуствен интелект в своите проекти

Следващата голяма актуализация на Windows 10 ще добави в операционната система множество нови функции и технологии, свързани с изкуствения интелект, съобщи Microsoft.

Всеки разработчик на нов софтуер за Windows ще може да използва изкуствен интелект в своите проекти. За целта Microsoft е създала специална платформа за изкуствен интелект, наречена AI Platform.

Платформата ще даде в ръцете на разработчиците готови модели за машинно обучение, които те ще могат да използват в своите приложения. Подобно е предназначението и на платформата Windows ML.

Нещо повече, разработчиците ще могат да създават софтуер, който задейства технологии за изкуствен интелект,  без да се обръща към специални облачни услуги, а ползвайки само хардуерните и софтуерните възможности на РС-то.

Поддръжката на общоприетия стандарт ONNX следва да опрости разработката на нови приложения. AI инициативата на Microsoft вече се подкрепя от партньори като Nvidia, Intel, AMD и Qualcomm.

Коментари по темата: „Windows 10 яхва вълната на изкуствения интелект”

добавете коментар...

  1. Иван

    112 Страшен Офис, сам пише есета! Загатваш му темата и офиса пали гуменките от раз!

  2. Anonymous

    Ооо, впечатлен съм! M$ внедрява среда за троянци с изкуствен интелект.

  3. Saevar

    олеле, то тва още по зле ше стане.. а колегата по-доло дето се изказа за офис пакета им мога да му кажа че е изостанал отсекъде… Оулюка то не бе синхронизиране не бе чудо, като имаш хиляди майли и като търсиш направо отива на Нот Респондинг… и направо прецаква всичко… уорд и ексел са също бъгави, на работа ползвам бъгавщината на М$ но у дома само Линукс, Тъндърбърд, Либре Офис, имам малък страничен бизнес със уеб, имейл и облачно хостване и там на клиентите си съм сложил само изброените преди малко от мен опен сорс програми, работи отлично и няма никакви проблеми….. та М$ да го духат

  4. Димитър Иванов

    Това само за Уиндоус 10 ли ще е или Framework ъпдейт, който ще върви и за Уиндоус 7?

  5. 112

    И кой офис пакет може да се сравнява с Майкрософтския по възможности ? Другите са като ноутпад пред техния.

  6. хм

    според мен индийците от МС са решили да изпосамоубият де що има държавен чиновник/служител, дето ползва тая продънена ОС за офис работа.

    безумни ъпдейти, рестартирания, бавно гасене, бавно палене, безумен интерфейс, дублирани интерфейси, но пък – добавена реалност (юслес), AI (юслес), XBOX стримър сървис (WHAT????) и един тон безумни приложения.

Коментар