Globul: Изпреварваме по ръст основния ни конкурент

Печалбата преди лихви и данъци на Globul за третото тримесечие е достигнала 57,6 милиона лева, което представлява ръст от над 37% в сравнение със същия период на миналата година, съобщиха от оператора.
Общите приходи на компанията за същия период възлизат на 237,9 милиона лева, в сравнение с 215 милиона лева за същия период на 2007 г., което е увеличение от 10,7%.

„Globul продължава да отбелязва двуцифрен ръст на общите си приходи, с което далеч изпреварва своя основен конкурент, като същевременно компанията продължава да подобрява своята печалба”, каза изпълнителният директор на оператора Харис Коцибос.

Приходите на Globul за деветте месеца на 2008-а достигнаха 649 милиона лева или с над 10% повече от същия период на миналата година, а печалбата преди лихви и данъци на оператора за деветмесечието нарасна с близо 24% до 134 милиона лева.
Общият брой на абонатите на Globul към края на месец септември е над 4 милиона, което е около 10% годишен ръст. През третото тримесечие клиентите на договор са се увеличили с 105 000 и към края на септември наброяват 2 милиона или около 50% от цялата клиентска база на компанията.
През юли-септември 2008 г. броят на потребителите на предплатени услуги на компанията е намалял с 31 000, което продължава тенденцията от предишните тримесечия на 2008 г. В резултат, ръстът на общия брой на абонатите на Globul за тримесечието е 74 000.
През първите девет месеца на 2008 г. клиентите на Globul са разговаряли средно по около 109 минути на месец или с 19% повече, отколкото през същия период на предишната година.
Средният приход на потребител за деветте месеца на 2008 г. отбелязва намаление с 6% до 18,30 лв., заради по-ниските средни приходи на един потребител в сегмента на абонатите на договор, породени от по-големия брой на тези абонати.

по темата: „Globul: Изпреварваме по ръст основния ни конкурент”

добавете коментар...

  1. мизерници

    да вземат да дигнат заплатите на служителите алчните гърци, само се хвалят а работниците им мизерстват.

  2. коко

    Значи е време да свалят цените!

    КОЖОДЕРИ!

Коментар