Сървърните решения на Gigabyte навлизат у нас

Освен висока производителност, сървърните платформи Gygabyte на база AMD EPYC предлагат и висока степен на разширение и мащабируемост

Полуготови сървърни корпоративни платформи на Gigabyte, базирани на AMD EPYC, Intel Scalable и ARM процесори, са достъпни на пазара у нас от компанията SG-Computers Engineering. Системите се отличават с висока степен на мащабируемост и отказоустойчивост, съобщиха от доставчика.

Gigabyte Technology е позната най-вече с продукти за крайни потребители като дънни платки, видеокарти, смартфони и др. Младата българска компания SG-Computers Engineering обаче специализира в дистрибуцията на сървърни решения с тази марка.

Корпоративните платформи на Gigabyte Technology са базирани на полуготови (беърбоун) системи с висока степен на мащабируемост, за да отговорят на нуждите на бизнеса от всеки калибър. Това са 1U или 2U ракмаунт решения, които допълнително се конфигурират с необходимите процесори, количество памет, контролери, твърди дискове, според конкретното приложение, и могат да се ъпгрейдват с ръста на съответния бизнес или организация.

Гамата сървърни платформи на Gygabyte включва и решения на база Intel Scalable

Gigabyte Technology сървърите са висок клас решения по отношение на тяхната отказоустойчивост. Всички платформи са снабдени със сменяеми (hot-swappable) захранващи модули, както и HDD/SSD гнезда. Всички 3,5-инчови гнезда поддържат и 2,5-инчови HDD/SSD устройства.

Сървърите разполагат с много опции за разширение – стандартни PCI-Е слотове, както и Mezzanine формат слотове за поставяне на необходимите допълнителни контролери.

Гамата включва както платформи, базирани на най-новите Intel Scalable процесори, така и платформи с най-новите процесори на AMD – EPYC, предизвикали сериозно раздвижване в корпоративния сегмент. Освен висока производителност, те предлагат и висока степен на разширение и мащабируемост, в еднопроцесорни и двупроцесорни 1U и 2U конфигурации.

Интересно допълнение към Intel и AMD платформите на Gigabyte Technology са решенията с ARM процесори. Те осигуряват много висока изчислителна плътност по отношение на броя ядра, както и енергийна ефективност. В горния край на ARM-системите са 4-модулните 2U модели с общо до 8 броя Cavium ThunderX 48-ядрени чипове.  

Корпоративното сторидж решение от висок клас iX Systems предлага няколко варианта на TrueNAS

„Ние сме се фокусирали върху дистрибуцията на сървърни решения, които осигуряват висока надеждност и 24/7 експлоатация с практически нулево време на отказ (Zero-downtime)”, сподели Стойчо Гергинов, изпълнителен директор в SG-Computers Engineering. „Смятаме, че именно тясната специализация в сървърния сегмент е правилната формула за развитие на нашата компания,” допълни той.

Освен сървъри на Gigabyte Technology дистрибуторът предлага и хибридни или изцяло флаш-базирани сторидж решения на компанията, която стои зад разработката на най-популярната сторидж операционна система – FreeNAS. В корпоративното сторидж решение от висок клас, iX Systems предлага няколко варианта на TrueNAS, с проактивна поддръжка 24/7. Фирмата планира провеждане на редовни специализирани обучения за своите партньори у нас.

Коментар