Българска игра ни окуражава да създадем колония на Марс

Стратегическата игра Surviving Mars насочва вниманието към предизвикателствата при колонизиране на Марс

Българското студио Haemimont Games предизвиква геймърите да създадат първата човешка колония на Червената планета в играта „Surviving Mars“. Тя насочва вниманието към трудностите, които човечеството ще срещне, когато се опита да превърне Марс в свой постоянен дом.

Стратегическата игра Surviving Mars предизвиква играчите да планират, построят и управляват първата колония на Червената планета. Геймърите са изправени пред задачата да създадат устойчива инфраструктура на Марс, въпреки ограничените ресурси и екстремни условия.

Играчите трябва да развият инфраструктурата в културно и технологично отношение, за да може колонията да се развива самостоятелно без помощ от Земята. Възможностите, които играта предоставя, са на практика безкрайни, както се вижда в новия трейлър на Surviving Mars.

Разработчиците са обърнали специално внимание на героите в играта и са изградили образи с характери на истински хора. Всеки колонизатор е уникален индивид със своите силни и слаби страни и поведението му оказва влияние върху социалната среда, създавайки нови предизвикателства за играчите.

Играчите трябва да развият инфраструктурата в културно и технологично отношение

Вдъхновена от класически фантасти като Айзък Азимов и Артър Кларк, играта крие много тайни. При всяко преиграване геймърите ще се натъкнат на някоя от Мистериите на Марс – голям на брой фантастични истории, от които се пада по една в игра. Дали тези мистерии ще донесат голямо богатство или ужасно разрушение? Всеки играч ще открие сам за себе си.

Surviving Mars включва огромен брой вградени функции и инструменти за модификация, които ще позволят на играчите да оформят живота на Червената планета по свой личен вкус и план. Това може да се случи още на първия ден, като един от предложените модове е мисия за създаване, спонсорирана от гиганта във видео-гейминга The Yogcast.

Издавана от Paradox Interactive, играта вече е достъпна на Xbox One, PlayStation 4, както и на платформи Linux, MacOS и Windows. Българското студио за игри Haemimont Games е добре познато на геймърите от цял свят със серията Tropico, култовата игра Victor Vran, първата българска комерсиално успешна игра Tzar и др.

Коментар