СофтУни официализира партньорството с Aeternity

Партньорството между СофтУни и Aeternity Ventures ще изиграе ключова роля в развитието на блокчейн екосистемата в България, заяви Иван Ненков, изпълнителен директор на СофтУни

Образователната институция СофтУни започва официално партньорство с блокчейн платформата Aeternity, става ясно от публикация в сайта на първия софтуерен университет у нас.

Aeternity ще подкрепя образователните каузи на СофтУни по линия на блокчейн технологиите. В частност, компанията ще осигури стипендии на курсистите за безплатно образование, ще подпомага обучителния процес, ще допринася за развитието на учебния план и ще участва в различни семинари със собствени експерти.

„Партньорството между СофтУни и Aeternity Ventures ще изиграе ключова роля в развитието на блокчейн екосистемата в България. Комбинацията между успешния образователен модел на СофтУни и солидния опит в блокчайн разработката, който притежава Aeternity, са предпоставка за едно наистина ползотворно партньорство, насочено към развитие на технологичната среда в България“, заяви Иван Ненков, изп. директор на СофтУни.

Aeternity е блокчейн платформа, която разрешава проблеми, свързани със скалируемостта, сигурността и бързината на транзакциите. Нейните предимства, спрямо останалите блокчейн вериги, се състоят във възможността за извършване на не-публични транзакции, в сигурността (използва криптографски структури от данни и децентрализация, които осигуряват ефективност и премахват всяка точка на отказ) и не на последно място в това, че дава възможност за нови форми на монетизация чрез транзакциите с ниски разходи.

„Продължаваме да развиваме блокчейн образованието и да се подкрепяме взаимно с иноваторите в блокчейн индустрията. Eatherenity ще развива блокчейн инвестиционен фонд, за да подкрепи стартиращи блокчейн компании и проекти. Продължаваме към по-голямата цел: София – блокчейн столица на Европа; България – Силициева долина на Европа”, коментира партньорството основателят на СофтУни – Светлин Наков.

Коментар