Google Maps се отварят за AR разработчици

Разработчиците на игри с допълнена реалност (AR) получиха достъп до картите Google Maps, за да създават собствени виртуални светове, съобщи Google. Те ще могат да ползват в своите проекти съществуващите карти на Google, отразяващи реалния свят.

Новата възможност е достъпна в момента само за енджин Unity, но в бъдеще Google ще отвори Maps и за други популярни платформи. Достъпните карти са насочени към разработчици, които създават игри с допълнена реалност, уточнява Google.

Без излишни разходи на ресурси от крайните устройства, реалният свят ще може да се преобразува в друг – на игрите с допълнена реалност. Така например, играта Pokemon Go би могла да се пренесе във фантастичен свят, съхранявайки картата на реалния свят.

За реализацията на подобен проект досега бяха необходими високо-производителни устройства, които могат в режим на реално време да преобразуват света от обектива на камерата в съвършено друг свят на екрана на устройството.

С достъпа до Google карти, разработчиците ще съумеят да реализират подобни промени в процеса на създаване на игрите, а потребителите ще получат вече готовия продукт. Google съобщава за достъпност на 100 млн. триизмерни модели на сгради, пътища, паркове и други обекти от над 200 държави.

Коментар