Brother пуска нова гама бързи и тихи лазерни устройства

Новите принтери на Brother се отличават с компактен дизайн и изключително ниско ниво на шум

Нова линия печатащи устройства на японския производител Brother която комбинира висока скорост с нисък шум при работа и изгодна цена, съобщиха от представителството на компанията у нас.

Гамата включва 12 устройства – четири принтера и осем мултифункционални модела, насочени към малките и домашни офиси. Всички те предлагат възможност за автоматичен двустранен печат.

Три от моделите са част от концепцията tonerbenefit на Brother, която е разработена, за да предложи на потребителите достъпни оригинални консумативи през целия живот на устройството. Това, в комбинация с тригодишната гаранция, дава на купувачите на tonerbenefit сигурност в оптималното качество на печат и надеждността на достъпна цена.

Новите печатащи устройства надграждат основната функционалност на предишното поколение и посрещат нуждите на пазара с набор от впечатляващи функции. Моделите L2000 и tonerbenefit се отличават с компактен дизайн и изключително ниско ниво на шум при работа – под 50dB, което е по-ниско от изискванията за шум в тихи офиси.

Топ моделите в гамата могат да печатат и копират със скорост от 34 страници в минута. Комбинацията от намален шум и увеличена скорост е постигната с използването на технология с двоен лазерен лъч на Brother. Двата лъча, които създават изображението на страницата, са по-бързи от един, което позволява на лазерния мотор да работи по-бавно.

Устройствата на Brother са проектирани с мисъл за околната среда и освен намалена консумация на енергия, предлагат еко режим и режим за пестене на тонера

Характерни със своята лекота на използване, мултифункционалните устройства предлагат автоматично листоподаващо устройство (ADF) за до 50 листа. Гамата предлага различни гъвкави опции за работа с хартията, като например 163 г/м² от стандартната тава, 230 г/м² от слота за ръчно подаване и до 150 листа в изходящата тава за принтерите, и до 120 листа за МФУ.

Предвидени са и технологични възможности като лесно свързване по Wi-Fi, съвместимост с безплатното мобилно приложение Brother iPrint&Scan, както и с Apple AirPrint и Google Cloud Print. По този начин потребителите могат лесно да печатат и сканират от мобилни устройства.

Печатът и сканирането към облака са налични при модела MFC-L2732DW посредством технологията Web Connect на японската компания, която позволява на потребителите да сканират и печатат директно от облачни услуги като OneNote, OneDrive, Evernote, Dropbox, Box и Google Drive.

Принтерите на Brother поддържат различни гъвкави опции за работа с хартията

Новата гама печатащи устройства идва със стандартен консуматив за 1200 страници или тонер касети с повишен капацитет за 3000 страници. Моделите tonerbenefit HL-B2080DW, DCP-B7520DW и MFC-B7715DW са съвместими само с тонер за 2000 страници.

Устройствата на Brother дават и повече контрол на ползвателите, като не позволяват смяна на настройките от неоторизирани лица. За това се грижат функциите Brother Settings Lock и Secure Function Lock. Моделът MFC-L2732DW поддържа сигурен печат, при който заданието за печат излиза едва след като потребителят въведе своя 4-цифрен PIN код.

Новата линия от лазерни устройства е проектирана с мисъл за околната среда и освен намалена консумация на енергия, предлага еко режим и режим за пестене на тонера. Ако устройството не се използва, се активира стендбай режим за намаляване на консумацията на ток. За пестенето на хартия помагат опцията за пропускане на празни страници и автоматичният двустранен печат.

Очаква се съвсем скоро новите модели да бъдат сертифицирани от международно признати организации като Energy Star, Blue Angel и Nordic Swan.

Новата гама монохромни лазерни устройства на Brother вече е в продажба на българския пазар

„Това е забележителна серия за малките и домашни офиси. Бързи, тихи и компактни, тези модели ще се впишат веднага във всяка работна обстановка. Изборът между 12 машини и възможността за директен печат от смарт устройства дават на всеки потребител безпроблемен и бърз черно-бял лазерен печат“, подчерта Ива Тотева, мениджър продажби и маркетинг в Brother България.

Новата гама от монохромни лазерни устройства вече е налична за продажби на българския пазар, а цените започват от 179 лв. (с ДДС) за принтерите и 259 лв. (с ДДС) за мултифункционалните модели.

Коментар