Интелигентни огледала за баня – смарт контрол и онлайн шопинг

Интелигентните огледала на Kohler са част от глобалната тенденция за изкуствен интелект, при която производителите добавят смарт технологии буквално към всичко (източник: Kohler)

Ако някога сте имали желание да разговаряте с дигиталния асистент Amazon Echo, докато сте в банята, можете да сте възползвате от интелигентните огледала за баня, които вече се предлагат на пазара.

Огледалото, което Кohler представи на изложението за потребителска електроника през януари, сега е достъпно за потребителите. Цените започват от $999 за 24-инчов модел, а максималният размер, който можете да си купите е 40 инча. Всички модели имат функцията да говорят, но няма да получите отговор от тях, че сте „Най-красиви на земята“.

Получавате цялата функционалност на Amazon Echo, което означава, че през огледалото можете да пазарувате, да слушате музика или да получите актуална информация за пътната обстановка и трафика.

Според представителите на Kohler, това е първото огледало, задвижвано от Alexa, което се предлага на пазара, с толкова много функции, в това число и светлинни възможности.

Говорейки с Alexa, ще можете да контролирате вградените светлини, да намалите или увеличите осветлението на помещението, както и да контролирате други интелигентни устройства в банята, като например вашата „интелигентна тоалетна“ – с цветно осветление, отопляеми седалки и синхронизиране на музика, свързана с Bluetooth (смарт тоалетната на компанията се отваря, когато я доближите, затваря се автоматично и сама пуска водата, когато се отдалечите).

Новите продукти на Kohler са част от глобалната тенденция за изкуствен интелект, при която производителите добавят смарт технологии буквално към всичко, чрез вграждане на чипове, сензори и други устройства. Когато тези технологии преобладават в дома ви, това се нарича „умен дом“.

Не е съвсем ясно защо бихте искате да пазарувате, докато сте в банята, но Kohler има някои идеи и те са свързани с това, че смарт технологиите позволяват да организирате задачите си и да предприемете действия на момента, без да се налага да помните и да си водите записки, например: „Добавете червило или крем за бръснене към списъка за пазаруване с проста гласова команда“.

Сензорната способност на умните огледала улавя движения и ако влезете в банята през нощта, огледалото ще светне леко, за да освети пътя ви.

Интелигентните устройства намират все голямо приложение в ежедневието ни, улесняват изпълнението на поетите ангажименти, осигуряват ни по-комфортен и организиран живот.

Коментар