8 финалисти в хакатон с автомобилна насоченост

Първият у нас хакатон с автомобилна насоченост цели разработката на достъпни решения за автомобилна сигурност (източник: Visteon)

Осем от класираните отбори и участници продължават към финала на първия хакатон с автомобилна насоченост у нас, организиран от Вистеон България в търсене на иновации за превенция на пътни инциденти.

За почти месец желаещите регистрираха своите идеи, за да участват с тях в разработване на софтуер с отворен код, който да застане зад каузата на Вистеон България за превенция на пътни инциденти. Напред продължават осем отбора и участници: Поведение, Auto Direction, КолегитеSystems, Bojko, Виктор Стойков, Владимир Михайлов, Кристиян Косев и Николай Стоименов.

Представените проекти на всички кандидати оправдават очакванията на инженерите, по чиято инициатива се провежда хакатона “Да хакнем опасностите на пътя”. Някои от тях изпъкват със своята екстравагантност. Идеите са обещаващи и част от тях дават заявка за реализация още на финала на хакатона, споделиха организаторите.

Целта на следващия кръг е проектите да бъдат разработени до възможно най-краен етап на реализация с помощта на екипа от Вистеон България. Изненада сред кандидатурите беше проектът на отбора “Поведение”, който е съставен от дами – те получават възможност да реализират идеите си, без да се изисква от тях да познават всички технологии в автомобила.

Опитът на инженерите-доброволци, организиращи събитието, и наличието на сравнително достъпна електроника, ще позволят със създадения софтуер да се постигне решение, което е публично, лесно достъпно за всички водачи и лесно приложимо в автомобили, които не разполагат с новите системи за сигурност.

Финалът на хакатона ще бъде на 29 март, а ден преди това участниците и екипът от инженери на Вистеон България ще разработват идеите си в технологичния център на компанията.

Коментари по темата: „8 финалисти в хакатон с автомобилна насоченост”

добавете коментар...

  1. Руби Майнър

    Е тва е новина ама каква само.. 😀 От нея не разбрахме абсолютно нищо. Евала журналистика

Коментар