Google купи системата Tenor за търсене на GIF-ове

Технологията Tenor ще разшири възможностите на Google Images

Google придоби популярна технология за търсене на анимирани изображения (GIF-ове), известна като Tenor. Стойността на сделката с едноименния разработчик не се съобщава.

Google планира да интегрира технологията на Tenor в своята услуга Google Images, за да улесни търсеното на анимирани изображения. Така Google Images ще бъде по-добре адаптирана към мобилните потребители, които предпочитат да изразяват себе си и да общуват с анимации.

Технологията на Tenor е в основата на системите за търсене на анимирани изображения в клавиатури за мобилни платформи Android и iOS, както и в някои месинджъри – например Facebook Messenger.

След придобиването, Tenor ще продължи да работи като отделен бранд под шапката на Google. В допълнение, интернет гигантът ще инвестира в развитието на технологията и отношенията с партньори, става ясно от официалното съобщение.

Google отдавна разполага с платформа за търсене на изображения, а с покупката на Tenor ще разшири възможностите не само на Google Images, но и на други свои продукти като Gboard.

Коментар