SG Computers пусна AMD EPYC сървър за виртуализация

Платформата R151-Z30 се характеризира с висока степен на мащабируемост и отказоустойчивост

Еднопроцесорен сървър, базиран на нашумялата фамилия чипове AMD EPYC 7000, пусна на българския пазар дистрибуторът на Gigabyte сървърни решения – SG-Computers Engineering.

Моделът R151-Z30 е изпълнен в компактен 1U ракмаунт формат, който позволява изграждане на информационни центрове с голяма изчислителна мощност на малка площ. Сериозните възможности на AMD EPYC 7000 процесорите с до 32 „Zen“ ядра (64 нишки) правят тези решения особено подходящи за виртуализационни среди с висока плътност и софтуерно-дефиниран сторидж.

Gigabyte R151-Z30 поддържа 8-канална RDIMM/LRDIMM DDR4 памет с 16 DIMM слота и 4 „hot-swappable” гнезда за 3,5″/2,5″ SATA/SAS /SSD дискове. За непрекъснатата безотказна работа на системата се грижи резервирано 650W захранване от клас 80 PLUS Platinum, което също може да се подменя.

Свързаността с външния свят е осигурена с 2 SFP+ 10Gb/s LAN порта, способни да посрещнат изискванията на съвременния мрежов трафик. Предвиден е и M.2 PCIe Gen3 интерфейс за чувствителните към скоростта на обмен на данните операции.

„Спряхме се на този модел сървъри, заради широките възможности на приложение и отличната конструкция, при това с нисък показател за обща стойност на притежание (ТСО)”, сподели Стойчо Гергинов, изпълнителен директор в SG-Computers Engineering. „От опциите за разширение и надграждане до здравината на шасито и качеството на компонентите – всичко това гарантира тяхната безотказна експлоатация и спокойствието на техните потребители”, допълни той.

Конфигурирането на сървъра R151-Z30 с нужния брой твърди дискове/SSD е допълнително ускорено от конструкцията на „hot-swap“ гнездата. Моделът разполага с контролер за отдалечено управление Aspeed AST2500 с помощта на софтуерния пакет Gigabyte Server Management (GSM).

Сигурността на EPYC платформата на Gigabyte се гарантира с поддръжката на TPM модули (Trusted Platform Modules – дискретни криптографски процесори). Цените варират в широки граници, в зависимост от конфигурацията.

Коментар