Излезе нов Linux пакет за критични приложения

Три месеца след като придоби JBoss, компанията Red Hat пусна на пазара първия си пакет от софтуерни продукти с отворен код, който включва популярните сървъри за приложения. Новият комплект се състои от операционната система Red Hat Linux, JBoss Application Server, JBoss Hibernate и база данни с отворен код MySQL или PostgreSQL.  
Наречен Red Hat Application Stack, пакетът е достъпен на абонаментен принцип и се явява алтернатива на скъпите, фирмени сървъри за приложения. Системата на Red Hat поддържа стандартeн Linux, Apache, MySQL, Perl/PHP/Python (LAMP) и Java приложения.
Компанията обещава ясен и опростен модел на абонамент за софтуер, поддръжка и ъпдейти. Нейният нов пакет е насочен към корпоративните критични приложения и цените стартират от 2000 долара на година.
В бъдеще Red Hat планира да пусне и нови комбинации от приложения, предназначени за специфични пазари като телекомуникациите и медицината.
Обявлението на компанията потвърждава нейната ориентация към предлагане на повече решения от корпоративен клас, за нуждите на критични приложения, отчитат анализаторите на пазара. Red Hat е пример за доставчик на решения с отворен код, който се придвижва от ниво операционна система към предлагане на стойност за клиентите и на по-високи софтуерни слоеве.

Коментар