Илон Мъск с нова идея – ще продава „лего тухли“

Илон Мъск отново привлече вниманието с идеята си да продава „лего тухли“

Мнозина смятат Илон Мъск за гениален мениджър, а едно ново хрумване на основателя на няколко иновативни компании, вкл. Tesla и SpaceX, подхранва този негов имидж.

Сред смелите идеи на Мъск е изграждането на високоскоростни транспортни тунели в Калифорния – задача, с която се занимава The Boring Company. Но предприемачът от САЩ иска да печели и от скалния материал, който компанията ще изкопае, става ясно от публикация на Мъск в Twitter.

По-конкретно, Илон Мъск възнамерява да произвежда тухли, подобни на Лего, от камъните, изхвърляни при копаенето на тунелите. Идеята е тези „лего конструктор за възрастни“ да намери приложение при построяване на скулптури и малки сгради.

Повече подробности около тази нова идея на Мъск засега не са известни. Но не за първи път той привлича вниманието с нестандартни хрумвания – така например, наскоро изстреля в космоса Tesla Roadstеr с ракетата-носител Falcon Heavy.

Илон Мъск е способен да привлича сериозни инвестиции за своите проекти, вкл. електромобилите Tesla, космическите ракети и високоскоростните тунели. Все още обаче тези начинания на Мъск не носят печалба, като най-тревожно е положението с Tesla – компанията работи на загуба и се нуждае от още много солидни инвестиции, за да влезе в желания ритъм на производство.

Коментари по темата: „Илон Мъск с нова идея – ще продава „лего тухли“”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Брой ги банкрутирали.

  2. А1

    Този ако продължава така ще банкрутира бая инвеститори.

Коментар