Huawei: И без пазара в САЩ ще станем номер едно

Ричард Ю смята, че дори без пазара в САЩ, Huawei може да стане най-големият производител на смартфони в света

Huawei няма намерение на напуска американския пазар на смартфони, въпреки опитите на властите да ограничат присъствието й в САЩ, пише CNET, позовавайки се на Ричард Ю, шеф на потребителското подразделение на китайската компания.

За пореден път Ричард Ю определи като неоснователни подозренията за шпионаж към неговата компания от страна на специалните служби на САЩ. По думите му, Huawei остава привързана към американския пазар и ще продължи и занапред да доставя в страната първокласни продукти и иновации.

През февруари 2018 г. шефовете на главните разузнавателни служби на САЩ, вкл. ЦРУ, ФБР и АНС, излязоха с призив към американците да не купуват и ползват продукти и услуги на Huawei, тъй като китайският производител може да шпионира потребителите.

Ричард Ю категорично отрича подобни предположения и ги определя като необосновани и откровено несправедливи. По неговите думи, Huawei никога няма да наруши доверието на потребителите.

„Готови сме за открита и прозрачна дискусия по темата, ако тя бъде основана на конкретни факти“, казва топ мениджърът и напомня, че Huawei работи с 46 от 50-те водещи мобилни оператори в света. Киберсигурността винаги е била и остава едно от приоритетните направление за Huawei, подчертава Ричард Ю.

Въпреки че с помощта на американския пазар Huawei би могла още по-бързо да разшири присъствието си на световната арена, Ричард Ю смята, че дори без САЩ компанията е способна да стане най-големият производител на смартфони, изпреварвайки Samsung и Apple.

Шефът на потребителския бизнес на Huawei направи това изявление в края на март, когато компанията представи в Париж новите си флагмани P20 и P20 Pro. Двата модела обаче няма да се продават на пазара в САЩ.

В началото на 2018 г. американските власти предприеха редица действия, за да не допуснат засилване на позициите на Huawei в САЩ. Под натиск от правителството операторите AT&T и Verizon се отказаха от плановете си за продажба на смартфони Huawei в своите магазини, а през март най-големият ритейлър Best Buy също прекрати продажбите на устройства с китайски бранд.

В момента Huawei е третият по големина производител на смартфони в света, отстъпвайки единствено на Samsung и Apple. Според анализаторите от IHS Markit, компанията може да реализира плановете си и без силно присъствие на пазара в САЩ.

„Благодарение на своите разработки и иновации, Huawei ще постигне успех и без САЩ. В света има други пазари, където компанията може да разшири присъствието си“, коментират от IHS Markit.

Коментари по темата: „Huawei: И без пазара в САЩ ще станем номер едно”

добавете коментар...

  1. :о)

    много ми харесва рубладжийското “кравари” за американците, които са
    абсолютния водач в ИТ от създаването на този сектор досега 🙂

    В сравнение с тях Руснаците не са кравари, те са хигиенисти 🙂

  2. Bg ialumi

    Аа така гузен негонен бяга…това много ясно полазва, кой кого вече шпионира в действителност…смях в залата.

  3. Дъртий

    ха краварникът са си го зачукаха, ай-шитнярката заминава в музея. китайците ще им сринат единствения доход на краварските лихвари. скоро ще чукат камъни, както в миналото са им чукали китайците ксмъни за жп-то.

  4. Anonymous

    Hyawei е третият по големина производител на смартфони в света,
    отстъпвайки единствено на Samsung и Apple

  5. Ivan T.

    Що…да не би да пречат на Apple, за да си следят те потребителите ? 🙂

Коментар