SQL Server Discovery Day през май в София

SQL Server Discovery Day се обособява като традиционно събитие за SQL общността в България, подчерта Маргарита Наумова, основател на SQL Master Academy

За трета поредна година в София ще се проведе SQL Server Discovery Day – безплатно събитие, с участие на топ експерти по SQL Server, съобщиха организаторите от учебния център на Инспирит.

В първата част на събитието, което ще се състои на 18 май в бизнес център Capital Fort, водещите специалисти Маргарита Наумова (MCM, MCT и MVP), Розалина Захариева (SQL Server Consultant and Trainer) и Иван Донев (MCT, MCSE Data Management and Analytics) ще споделят опит и ценни съвети, посветени на SQL Server за Linux, Performance и Power BI Report Server.

Втората част на конференцията ще даде възможност на участниците да работят по практическо задание със състезателен характер и награди в групи.

Присъствието на SQL Server Discovery Day 2018 е напълно безплатно, уточниха от SQL Master Academy, учебния център на Инспирит. Местата са ограничени и се изисква предварителна регистрация. Своето място вече са запазили представители на водещи банки, телекоми и компании за разработка на софтуерни приложения.

„SQL Server Discovery Day се обособява като традиционно събитие за SQL общността в България. Това е един ден, в който всички колеги могат не само да се запознаят с новостите при Microsoft SQL Server, но и да създадат и поддържат полезни контакти, както и да обсъждат теми, свързани с тяхната професия“, сподели Маргарита Наумова, основател на SQL Master Academy и управляващ партньор на Инспирит ЕООД.

Тя вярва, че традицията на SQL Server Discovery Day ще запази и занапред. Разработеният от нея обучителен център SQL Master Academy има за цел да предостави на специалистите в областта на SQL Server и BI възможност да систематизират, профилират и задълбочат знанията и уменията си.

По време на конференцията участниците ще могат да работят по практическо задание със състезателен характер и награди в групи

Маргарита Наумова е един от 80-те специалисти в света, притежаващи най-високата сертификация в областта – Microsoft SQL Server MCM. Друг от лекторите, Иван Донев, е експерт с дългогодишен опит в областта на SQL Server Administration, Development и BI, който се присъединява към екипа на Инспирит в началото на 2018. Розалина Захариева, Senior Database Consultant в Инспирит, има дълбоки познания в сферата на бази от данни и 10-годишен опит в ИТ в банковия сектор.

Коментари по темата: „SQL Server Discovery Day през май в София”

добавете коментар...

  1. asp

    @Saevar: “https://db-engines.com/en/ranking”

  2. Saevar

    квото и да правят от М$ немогат да надминат MySql и PostgreSQL…. поне това сочат последните 20 години…

  3. хм

    току виж открият, че има по-правилен начин за писане на сървър.

    жокери за топла вода и колело:
    – съвместимост на резервни копия м/у различни версии на SQL сървъра (липсва)
    – лесна миграция от машина на машина (вкл. и при различни версии на сървъра)

    MYSQL мигрираме с copy/paste и старт на сървиса, MSSQL отнема часове (дори дни, ако базите са повече)

Коментар