Представят новия SQL Server 2019 у нас през юни

Събитието SQL Server Discovery Day се превърна в традиция, която Инспирит развива и обогатява всяка година (източник: Инспирит)

За поредна година в София ще се проведе „SQL Server Discovery Day“ – безплатно събитие с участие на топ експерти и лектори, организирано от Инспирит и учебния център на компанията (SQL Master Academy) на 13 юни в бизнес център Capital Fort.

Водещите специалисти в областта на SQL Server Маргарита Наумова и Розалина Захариева ще говорят за новата версия 2019 на сървърната платформа на Microsoft, а Иван Донев ще посвети лекцията си на изкуствения интелект и бизнес анализа (AI и BI).

„Новoстите във версия 2019 на SQL Server определено са интересни и предизвикателни. Продуктът не спира да се развива като платформа, която дава нови възможности за разработка, локални или облачни архитектури и операционни системи“, сподели Розалина Захариева, консултант и лектор в Инспирит.

Новост в „SQL Server Discovery Day“ тази година е „допълнителен трак“ – бизнес сесия и дискусионен панел, в който ще се разгледат и обсъдят истински сценарии от практиката. Предвидено е участие на гост лектор, който предстои да бъде обявен скоро от организаторите.

„Събитието се превърна в традиция, която развиваме и обогатяваме. Тази година ще добавим сесия за бизнес потребители – за тези, на които предстои да вземат решения в областта на технологиите за бизнес анализи, визуализация на данни и Data Warehousing“, разказа Маргарита Наумова, основател на Инспирит и SQL Master Academy.

Дискусиите ще се съсредоточат върху технологични възможности, решения, предимства и недостатъци и всичко, което би помогнало на българския бизнес при взимане на решения и извличане на максимална стойност от своите данни, добави тя.

Традиционното за събитието техническо задание със състезателен характер тази година ще е под формата на викторина. Участниците отново ще са разделени в отбори, като най-успешните ще получат награди.

„SQL Server Discovery Day“ е полезно събитие за всички, които се занимават с данни – инженери, финансисти, счетоводители, одитори, администратори, разработчици. „Събитие, на което всеки може да научи нещо ново в областта на Microsoft Data Platform“, посочи Иван Донев, консултант и лектор в Инспирит.

Участието в „SQL Server 2019 Discovery Day“ е безплатно, но местата са ограничени и се изисква предварителна регистрация. Своите места вече са запазили представители на водещи банки, телекоми и компании за разработка на софтуерни приложения, съобщиха организаторите.

Коментар