Lidl открива ИТ център у нас, наема над 120 специалисти

Lidl Digital е базиран в София и в него вече работят 25 ИТ специалисти, предстои наемане на още 100

Международната търговска верига Lidl открива у нас високотехнологичен ИТ център за развойна дейност. Новата структура носи името Lidl Digital и ще обслужва всички държави, в които оперира компанията, като ще отговаря за ключови ИТ проекти.

Lidl Digital е базиран в София и в него вече работят 25 ИТ специалисти. Предстои да бъдат наети още близо 100 души, които да станат част от екипа.

Центърът ще разработва специфични платформи, системи и решения за онлайн търговия като нова и допълваща посока на сегашния стационарен бизнес на компанията.

Наред с Германия, Испания и Румъния, България е следващата страна, в която веригата отваря ИT Център за развойна дейност Lidl Digital. „Това е доказателство за успешното и устойчиво развитие на нашия бизнес и огромното доверие, което ни се гласува за управлението на толкова важни за Lidl проекти“, заяви Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.

Lidl избира България за своя нов ИТ център за развойна дейност след надпревара между няколко европейски държави. Успешното присъствие на Лидл България в региона, както и утвърдения имидж на България като страна с висококвалифицирани ИТ специалисти и динамичното развитие на ИТ сектора у нас са сред причините, натежали в полза на избора ни за откриване на новото ИТ звено.

Коментари по темата: „Lidl открива ИТ център у нас, наема над 120 специалисти”

добавете коментар...

  1. Saevar

    отговорът е exploit…..

  2. ;(

    И аз ‘НЕ ‘ || ‘ЗНАМ !’

  3. :о)

    Незнам дали осмислят какви са заплатите на Касиерките дето ги дават и какви трябва да са на програмистите… 🙂

Коментар