Globul с нови, атрактивни цени за роуминг извън ЕС

Според новите тарифи Travel’n”Talk, валидни от 1 декември 2008 г., за роуминг в страните от четирите зони – Еврозона, Балкани, Европейски държави и Държави извън Европа, са предвидени единни фиксирани цени в лева за извършване и приемане на гласови и видео обаждания, текстови съобщения, както и за ползване на GPRS. По този начин, абонатите на GLOBUL ще могат лесно и удобно да планират своите разходи за мобилни услуги в чужбина, като се избягват сложните изчисления в местна валута.
В Еврозоната, в която влизат всички страни от Европейския съюз, Норвегия и Исландия, както досега, изходящите обаждания към България и всички страни в зоната, включително местните се таксуват по 1,08 лв.на минута, а входящите обаждания струват 0,516 лв. на минута. Изпращането на SMS струва 0,58 лв.
В Зона Европейски държави, в която влизат всички останали страни от Европа, изходящото обаждане до България и страните от Еврозоната ще се таксува на фиксираната цена от 3,00 лв. на минута, а входящото – 1,55 лв. на минута. Изпращането на SMS ще струва 0,71 лв.
Във всички останали страни по света, включени в зона Държави извън Европа, изходящите разговори до България и страните от Еврозоната ще се таксуват по 5,28 лв. на минута, а входящите разговори ще струват 2,39 лв. на минута. Цената на един изпратен SMS е 1,91 лв.
За удобство на своите клиенти, GLOBUL запазва популярната Зона Балкани, в която влизат мрежите на операторите COSMOFON (Македония), Telekom Srbija (Сърбия), АМС (Албания) и Turkcell (Турция). При роуминг в мрежата на тези оператори, както досега входящите обаждания струват 0,99 лв. на минута, а изходящите разговори до България и страните от Еврозоната ще се таксуват 2,28 лв. на минута. Изпращането на SMS струва 0,71 лв.
Новите тарифи за роуминг на GLOBUL са валидни за всички нови абонати на абонаментните програми GLOBUL Smart, Smart GROUP, National 50, National 100, TaxOut и Фамилните програми на GLOBUL, абонирани за услугите на оператора след 1 декември 2008 г. и за всички потребители на предплатените услуги на оператора. Досегашните абонати на GLOBUL също могат да се преминат към новите тарифи за роуминг като изпратят безплатен SMS със съдържание R1 до кратък номер 1212.

Коментар