Windows 10 добавя поддръжка на ARM64

Microsoft скоро ще осигури поддръжка на 64-битови приложения в своята Windows 10 платформа за ARM-базирани компютри

Версията на Windows 10 за работа със Snapdragon-базирани компютри скоро ще се сдобие с поддръжка на 64-битови ARM приложения. Очаква се новата функционалност да стане факт през май т.г., съобщи Engadget.

Още през февруари в интернет се появиха информации, че Windows 10 за ARM съдържа редица ограничения, вкл. отсъствие на поддръжка на ARM64 приложения, което може да се отрази негативно на съвместимостта с някои софтуерни програми.

Microsoft се е заела да реши този проблем в кратки срокове. Според информация от представител на компанията, комплектът за разработка (SDK) на ARM64 приложения ще бъде представен на конференцията Build през май т.г.

Наборът от инструменти ще позволи на разработчиците да прекомпилират съществуващите приложения за работа в 64-битов режим на ARM-базирани компютри, или т.нар. Always Connected PC – какъвто е например Asus NovaGo.

Подготвяният ARM64 SDK ще излезе както за приложенията на унифицираната платформа UWP (достъпни от Windows Store), така и за обикновените десктоп приложения.

Коментар