Google подготвя собствена ТВ приставка?

Компактната ТВ приставка, забелязана на сайта на FCC, носи логото на Google

Google може да пусне на пазара телевизионна приставка под собствения си бранд, съдейки по информация за продукт, публикувана на сайта на Федералната комисия по комуникации (FCC) на САЩ.

За намерението на компанията подсказват множество нейни лога както на самото устройство, така и на пулта за дистанционно управление, както се вижда на сайта на FCC. Като производител на ТВ приставката е посочена неизвестната китайската компания Shenzhen SEI Robotics.

Според някои източници, възможно е това да бъде подвеждаща информация и по-точно опит на китайската компания да спечели популярност за сметка на Google. Всички устройства на интернет гиганта се произвеждани от други компании, вкл. новите слушалки Pixel Buds, които са дело също на неизвестна китайска фирма.

Що се отнася до ТВ приставката, предварителните информации сочат, че тя ще работи под управление на операционна система Android 8.0 и ще се базира на SoC Amlogic S905X, допълнена от 2GB оперативна памет и 8GB флаш сторидж.

Устройството се базира на SoC Amlogic S905X

Като се има предвид форм-факторът на ТВ приставката и хардуерната конфигурация, може да се предположи, че това ще бъде ценово-достъпно устройство. Официална информация от Google за този продукт към момента не е налична.

ТВ приставките са устройства, които се свързват към телевизора, от една страна, и към интернет и локалната мрежа, от друга, за да разширят възможностите за домашно развлечение – с онлайн достъп до видео, игри, музика, филми, сериали и приложения.

Коментар