Google преговаря с Nokia за част от бизнеса й

Технология на Nokia може да помогне на Google да предложи по-бърза алтернатива на съществуващите Wi-Fi услуги в самолетите

Google води преговори с Nokia с цел придобиване на бизнеса й с решения за широколентови интернет-услуги за самолети – Nokia Oyj, съобщи Блумбърг, цитирайки вътрешни хора, запознати с темата.

Технологията на Nokia може да помогне на Google да предложи по-бърза алтернатива на съществуващите Wi-Fi услуги в самолетите, се казва в съобщението. Преговорите са в напреднал етап и скоро може да се стигне до споразумение.

Все още обаче няма окончателно решение и компаниите биха могли да се откажат от евентуалната сделка, предупреди Блумбърг. За момента и двете страни се въздържат от коментари по темата.

Клетъчната система Nokia LTE A2G създава директна връзка между самолета и наземните предаватели, осигурявайки високоскоростна интернет свързаност за пътуващите на борда чрез Wi-Fi.

Бордовата интернет свързаност от години е проблем за авиацията. Услугите са частични, а преносните канали – слаби. В същото време мнозина пътуващи са готови да си платят доволно за свързаност по време на полет, а това е отлична бизнес възможност за Google.

Коментар