Fujitsu обнови партньорската си програма

SELECT Partner програмата на Fujitsu за 2018 година ще подкрепи партньорите при трансформирането им от търговци към доставчици на управлявани услуги

Технологичният гигант Fujitsu обнови партньорската си програма SELECT Partner Program, която е разработена така, че да насърчи партньорите на компанията в процеса на дигитална трансформация на техните клиенти.

SELECT Partner Program 2018 е структурирана около три основни стълба – опростеност, иновации и засилена ангажираност, формирани след директната обратна връзка от текущите партньори, съобщиха от Fujitsu.

Новостите, застъпени в програмата, са: достъп до разширено портфолио от технологични решения, специални инициативи за паневропейски търговци чрез партньорското ниво SELECT Infinity, както и промяна в условието за достигане до ниво SELECT Circle за специализираните в определени сфери партньори и доставчици на услуги.

В програмата са инвестирани един милион евро за подобряването на използваните партньорски инструменти, включително партньорския портал и ново мобилно приложение, уточниха от Fujitsu.

Промените в партньорската програма на Fujitsu се въвеждат с оглед на очакваното въздействие, което дигитализацията ще окаже върху партньорската мрежа и пренасочването на клиентското търсене от директни технологични покупки към модели за заплащане на услуги (as-a-service) или за фактическото използване на услуга (pay-as-you-go).

SELECT Partner програмата на Fujitsu за 2018 година ще подкрепи партньорите при трансформирането им от търговци към доставчици на управлявани услуги и доверени съветници в процеса на дигиталната трансформация на клиентите.

Нови нива на партньорство са SELECT Infinity – предназначено за специфичните нужди на паневропейските търговци, и SELECT Circle – създадено за специализираните в определени сфери партньори и доставчици на услуги.

Партньорите, поканени да се присъединят към SELECT Infinity, получават достъп до най-обширната селекция от продукти и услуги в допълнение към възможността да реализират международни проекти.

SELECT Circle партньорството е фокусирано върху консултанти и доставчици на услуги, експерти в съвременни технологични решения като изкуствен интелект (AI), интернет на нещата (IoT), дигитални инфраструктури и бъдещото работно място.

И двете нови общности ще получат персонализирани програми за обучение въз основа на техните индивидуални изисквания и бизнес планове.

Освен това Fujitsu инвестира един милион евро в подобряване на своя партньорския портал, базирайки се на резултатите от скорошно проучване върху предпочитанията за комуникация на над 1200 партньори на компанията от региона на EMEIA. В допълнение към уебинарите и бюлетините, Fujitsu инвестира в по-добри инструменти за работа в партньорския портал и разработката на мобилно приложение за рационализиране на процесите. Партньорите получават достъп и до онлайн чат функция за адресиране на търговски или технически въпроси.

Fujitsu разширява и възможностите за увеличаване на приходите на своята мрежа от търговци, включвайки нови елементи в портфолиото си. В основата му продължават да стоят решения за „Future Workplace“, в лицето на работни станции и ултрамобилни премиум устройства, дигитални инфраструктури, вкл. Hybrid IT, защита на данните и интегрирани системи. Последното нововъведение е т.нар. „Fujitsu’s extensive security portfolio“. По-късно тази година се очаква и добавянето на решения в областта на изкуствения интелект интернет на нещата.

Разширяването на портфолиото се прави в отговор на увеличаващото се търсене на цялостни решения за сметка на отделни физически устройства. Fujitsu предлага и обширни обучения за всяка технологична област в помощ на преминаването на своите партньори към модела на съвместно (заедно с техните клиенти) създаване. Обученията включват предпродажбени и технически инструкции, както и как да се продават готови решения.

Коментар